طرح نو

انتشارات طرح نو در سال ۱۳۶۹ با سیاست تولید کتاب در حوزۀ علوم انسانی و با مدیریت آقای حسین پایا تأسیس شد. این انتشارات از ناشران مؤثر و جریان‌ساز در مسیر علوم انسانی به‌شمار می‌رود. اوج فعالیت‌های طرح نو به دوران اصلاحات بازمی‌گردد، متأسفانه با تغییر سیاست‌های فرهنگی و کم‌‌فروغ‌سازی علوم انسانی در حیطهٔ عمومی و ایجاد محدودیت، طرح نو به مدت سیزده سال از فعالیت باز ماند.

 طرح نو مجدداً از سال ۱۳۹۸ به صحنهٔ تولید کتاب بازگشته است.

اگر چه کتاب‌های متعددی که در این نشر با خون دل فراهم آمد، نصیب ناشران دیگری شده است که خود حدیثی پر اشک چشم است اما همچنان طرح نو با همان عزم برای تولید کتاب در مسیر حل مسئله و طرح مسائلی که می‌تواند جامعه را در درک مشکلاتش و توانمندسازی آن یاری رساند قدم برمی‌دارد.

از کتاب‌های مهم انتشارات طرح نو می‌توان از این کتاب‌ها نام برد:

مجموعه آثار ارسطو (دورۀ ۳جلدی)

ماجرای فکر فلسفی در جهان اسلام (دورۀ ۳ جلدی)

دفتر عقل و آیت عشق (دورۀ ۳جلدی)

پاره‌های فکر (دورۀ ۲جلدی)

خدا، لاک و برابری

آشوب و…

از کتاب‌هایی با بازخورد بسیار چشمگیر در اوج فعالیت طرح نو می‌توان به این کتاب‌ها اشاره کرد:

جمهوریت

تاریکخانه اشباح

نقدی برای تمام فصول

و…

طرح نقد

انتشارات طرح نقد در سال ۱۳۹۳ با مدیریت آقای حسین پایا وارد عرصهٔ نشر کشور شد. سیاست‌های تولید کتاب در طرح نقد به‌منظور توانمندسازی معرفتی در میان آحاد مختلف اجتماع توجه‌اش را بر فرهنگ عمومی متمرکز ساخته است. طرح نقد می‌کوشد عناوینی را در حوزه‌های متنوع روان‌شناسی، علوم اجتماعی، تاریخ و اخلاق و سیاست برگزیند تا امکان بهره‌مندی برای قشر وسیع‌تری از جامعه دستیاب شود. مجموعۀ مهمی که طرح نقد با عنوان «دالان‌های رو به‌ راه» به دبیرمجموعگی مینو ابوذرجمهری از سال ۱۴۰۱ به فرهنگ عمومی عرضه کرده، دربرگیرندهٔ موضوعات خودیاری، خود‌سرگذشت‌نامه‌ و سرگذشت‌نامه‌هاست.

کتاب‌های این مجموعه با هدف بالا بردن ظرفیت‌های اجتماعی برای تاب‌آوری در برابر مشکلات و کشف توانایی‌های شخصی برای افزایش خودآیینی طراحی و گزیده شده‌اند.

برخی از کتاب‌های مجموعه دالان‌های رو به‌ راه عبارت‌اند از:

مسیر گوش‌ دادن

هنر ناممکن

خاطرات تنهایی

بین دو جهان

فمنیست بد

نوشته‌های روی تن

بدرود طولانی

و…

دیگر کتاب‌های طرح نقد:

تجربۀ مدرنیته

حل مسئلۀ اجتماعی

خرد نابه‌روال

درمانگری مولانا

سیر تمدن در آینهٔ یکصد شئ

و…

همچنین مجموعۀ دیگری به نام «بام بلند کلمات» در سال ۱۴۰۲ به دبیرمجموعگی مینو ابوذرجمهری در طرح نقد تعریف شد که شامل رمان و داستان کوتاه است.

Tarh-e-Naghd Logo
در حال بارگذاری ...
dictum commodo consectetur dolor felis Praesent sem, leo